Σεβόμενοι την ιδιωτικότητα όλων των επισκεπτών της παρούσας ιστοσελίδας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων. Σας συνιστούμε να διαβάσετε την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων προκειμένου να κατανοήσετε την προσέγγισή μας ως προς τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Παρακάτω παραθέτουμε τις πληροφορίες που οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε κατά τα άρθρα 13 και 14 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων [ εφεξής «Κανονισμός»], και συγκεκριμένα το είδος των προσωπικών δεδομένων που ενδέχεται να λάβουμε απευθείας από εσάς, τον ενδεχόμενο τρόπο χρήση τους, σε ποιους ενδέχεται να τα κοινοποιήσουμε, τον τρόπο που τα προστατεύουμε και τα διατηρούμε ασφαλή, καθώς και τα δικαιώματα σας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας.

Για τυχόν ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@katseli.gr

Το φροντιστήριο εκμάθησης ξένων γλωσσών Κατσέλη είναι υπεύθυνο για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και μας γνωστοποιείτε μέσω της παρούσας ιστοσελίδας. Όπου παρατίθενται οι όροι «σε εμάς», «δικό(-ά) μας» ή «εμείς», αναφέρονται αποκλειστικά στο εν λόγω φροντιστήριο, το οποίο είναι ο «υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων», κατά τους ορισμούς του άρθρου 4 παρ. 7 του Κανονισμού. Τα στοιχεία μας είναι :

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

Παλλήνη Αττικής, Βλεχερνών 25, ΤΚ 15351

Τηλέφωνο 2106665891, Φαξ 2106030998

Στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας για θέματα της παρούσας :  info@katseli.gr

Η Ιστοσελίδα υπόκειται στη διαχείριση της εταιρείας Digital4uΑ.Ε.

Όταν επισκέπτεστε το διαδικτυακό μας τόπο ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα παρακολούθησης συμπεριφοράς από την ιστοσελίδα, όπως  τον τρόπο που τη χρησιμοποιείτε,  ποιές σελίδες επισκέπτεται ένας χρήστης, ο χρόνος παραμονής του στον ιστότοπο, ο αριθμός των σελίδων που επισκέφθηκε, από ποιές ιστοσελίδες κατέληξε στον εταιρικό μας ιστότοπο. Αυτά τα δεδομένα δεν ταυτοποιούν τους χρήστες.

Επίσης, όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αποστέλλει δεδομένα προς τους διακομιστές μας. Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν τα κάτωθι στοιχεία:

  • τη διεύθυνση IP σας,
  • την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας στην Ιστοσελίδα,
  • την διεύθυνση URL παραπομπής (δηλαδή την ιστοσελίδα από την οποία προήλθε ο χρήστης),
  • τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί στον διαδικτυακό μας τόπο,
  • πληροφορίες για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας (τύπος του προγράμματος περιήγησης ιστού και έκδοση, λειτουργικό σύστημα κ.τ.λ.).

Επιπλέον συλλέγουμε προσωπικά σας δεδομένα που επιλέγετε οικειοθελώς να μας παρέχετε ή να εισάγετε στο διαδικτυακό μας τόπο μέσω των αναφερόμενων τρόπων επικοινωνίας. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω e-mail, συλλέγουμε:

  • Τα στοιχεία ταυτότητας που μας παρέχετε, όπως το ονοματεπώνυμο σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.
  • Το περιεχόμενο της επικοινωνίας και της αλληλογραφίας σας.
  • Οποιαδήποτε άλλα προσωπικά δεδομένα που επιλέγετε να μας παράσχετε.

Από την ιστοσελίδα μας δεν θα σας ζητηθεί ποτέ η γνωστοποίηση «ευαίσθητων» προσωπικών δεδομένων (άρθρο 9 Κανονισμού) αφορώντα τη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την ερωτική ζωή, ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και τη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.

Σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγουμε μέσω της μεταξύ μας επικοινωνίας είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα επικοινωνίας που υποβάλλετε μέσω της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικής επικοινωνίας (mail) Επεξεργαζόμαστε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις ανάγκες της μεταξύ μας επικοινωνίας.

Περαιτέρω χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε με τον άνω τρόπο κατά την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα μας για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο μας, να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο.

Τέλος, δεδομένα παρακολούθησης συμπεριφοράς που συλλέγονται με την επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα μας, και δεν ταυτοποιούν την ταυτότητα του χρήστη, ενδέχεται να αποθηκεύονται σε τρίτες υπηρεσίες όπως το Google Analytics για το σκοπό της βελτίωσης των διαφημιστικών ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρεία. Αν δεν συμφωνείτε με την πραγματοποίηση των παραπάνω αναλύσεων, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα αντίρρησής σας εδώ: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Θεωρούμε ότι η συγκατάθεση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρχές του ιδιωτικού απορρήτου. Έχετε την επιλογή να μην μας υποβάλετε οποιαδήποτε πληροφορία που να μπορεί να οδηγήσει στην εξακρίβωση της ταυτότητας σας (παρ’ όλο που υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα έχετε τη δυνατότητα επιδίωξης του σκοπού για τον οποίο επιλέγετε να επικοινωνήσετε μαζί μας).

Είδος επεξεργασίας Νόμιμη βάση
Επικοινωνία –Απάντηση σε ερωτήματα / αιτήσεις σας Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που μας αποστέλλετε μέσω της αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας βασίζεται στην αναγκαιότητα και στην δική σας επιθυμία ολοκλήρωσης της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναλλαγής, θεωρούμε δε ότι έχουμε νόμιμο συμφέρον να ανταποκριθούμε στα αιτήματα ή τα ερωτήματα που εγείρονται προς ημάς μέσω των υφιστάμενων διαύλων επικοινωνίας. Κατανοούμε ότι η επεξεργασία αυτών των δεδομένων είναι επίσης επωφελής για εσάς, τα ίδια τα υποκείμενα, στο μέτρο που μας επιτρέπει να σας βοηθήσουμε επαρκώς και να απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας απευθύνονται.
Δεδομένα λήψης και επεξεργασίας κατά την περιήγηση σας στον ιστότοπο Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται αυτόματα κατά την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα βασίζεται στην προηγούμενη συναίνεση σας,  σύμφωνα με το Άρθρο 6 (1) (α) του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR)

 

Για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας των προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιούμε δίκτυα δεδομένων προστατευμένα, μεταξύ άλλων, και από βιομηχανικά συστήματα προστασίας δικτύων (firewall) και κωδικών χρήστη. Όσον αφορά τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, έχουν ληφθεί μέτρα λογικά σχεδιασμένα για την προστασία των πληροφοριών από απώλεια, εσφαλμένη χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, διαστρέβλωση ή καταστροφή. Παρόλο που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τον αποκλεισμό απώλειας, εσφαλμένης χρήσης ή διαστρέβλωσης των δεδομένων, προσπαθούμε να αποφύγουμε ατυχείς περιστάσεις.

Διατηρούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα που εσείς μας κοινοποιείτε κατά την επικοινωνία μαζί μας για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε το αίτημά ή την αίτησή σας, εντός πάντοτε του χρονικού ορίου που τυχόν προβλέπεται, ανά περίπτωση, από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Τα στοιχεία που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας αυτά διατηρούνται για διάστημα έως δύο (2) ετών.

Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών/χρηστών που παρέχονται απευθείας από αυτούς περιορίζεται στην υπεύθυνη του φροντιστηρίου μας και μόνο. Αναλόγως της φύσεως και του περιεχομένου των αιτημάτων που υποβάλλετε, τα στοιχεία σας δύναται να μεταφερθούν και σε εργαζόμενα πρόσωπα στο φροντιστήριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Με την επιφύλαξη των όρων της παρούσας πολιτικής προστασίας δεδομένων, δεν θα γνωστοποιήσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, πολλώ δε μάλλον σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς χωρίς την άδειά σας, παρά μόνο εφόσον έχουμε νόμιμο δικαίωμα ή υποχρέωση να το πράξουμε (για παράδειγμα, εάν απαιτηθεί στο πλαίσιο νομικής διαδικασίας ή για την πρόληψη απάτης ή άλλου εγκλήματος) ή εάν θεωρήσουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία ή/και την προάσπιση των δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας ή της προσωπικής ασφάλειάς μας, καθώς και των χρηστών/πελατών μας ή άλλων προσώπων.

Δεσμευόμαστε να τηρούμε την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων και να διασφαλίζουμε ότι μπορείτε να ασκείτε τα δικαιώματα που σας παρέχει η κείμενη νομοθεσία, εύκολα και χωρίς κόστος, γράφοντας μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μία μοναδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@katseli.gr), αναφέροντας απλώς σε εμάς τον λόγο του αιτήματός σας και το δικαίωμα που θέλετε να ασκήσετε.

Συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από το σκοπό ή τη νομική βάση επί τη βάσει της οποίας επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Να μας ζητήσετε πρόσβαση στα δεδομένα που έχουμε σχετικά με εσάς.
  • Να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τα δεδομένα που έχουμε
  • Να ζητήσετε από μας να διαγράψουμε τα δεδομένα σας
  • Να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Αν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας για οποιοδήποτε σκοπό, έχετε επίσης το δικαίωμα να την ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή.
  • Όταν νομιμοποιούμαστε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας βάσει της συγκατάθεσής σας ή για την εκτέλεση της σύμβασης, θα έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε τη φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε το δικαίωμα να λάβετε τα προσωπικά δεδομένα που μας δώσατε σε δομημένη μορφή, που χρησιμοποιείται ευρέως και είναι αναγνώσιμη από μια μηχανή, προκειμένου να τα μεταδώσετε απευθείας σε άλλο νομικό πρόσωπο χωρίς προσκόμματα από πλευράς μας.
  • Επιπρόσθετα, όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται στο νόμιμο συμφέρον μας, θα έχετε επίσης το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας.

Σε κάθε περίπτωση διατηρείτε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή εφόσον θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα γίνεται κατά παράβαση της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dpa.gr.

Κατόπιν των τυχόν παραπάνω ενεργειών σας, θα σας παράσχουμε πληροφορίες για την ενέργεια που πραγματοποιείται εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Σε κάθε περίπτωση θα προβούμε στην σχετική ενημέρωση για την εν λόγω παράταση και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Εάν υποβάλλεται το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, η ενημέρωση παρέχεται, ομοίως, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός εάν μας υποδειχθεί κάποιος άλλος τρόπος.

Εάν τυχόν δεν προβούμε σε ενέργειες επί του αιτήματος σας, θα σας ενημερώσουμε,  εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, για τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό και για τη δυνατότητα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή και άσκησης δικαστικής προσφυγής.

Με βάση την εκάστοτε ισχύουσα πολιτική μας για την προστασία δεδομένων και στο πλαίσιο του εκάστοτε ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου ενδέχεται να αναθεωρηθεί ή τροποποιηθεί η παρούσα ενημέρωση, η οποία επικαιροποιημένη θα βρίσκεται πάντοτε διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας (www.katseli.gr).