Βιογραφικό ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

Διεύθυνση /Διδασκαλία

Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.
Νίκος Καζαντζάκης

«Όταν ξεκίνησα να διδάσκω το 1989 ήμουν φοιτήτρια στο πρώτο έτος στη σχολή. Λίγο μπορούσα να φανταστώ πόσο πολύ θα με συνέπαιρνε η ενασχόληση μου με τη διδασκαλία, η εμβάθυνση στις ξένες γλώσσες και η επαφή με τον ονειρεμένο κόσμο των μαθητών όλων των ηλικιών. Όραμά μου είναι στις αίθουσές μας η γνώση να μεταλαμπαδεύεται συνεχώς με ζέση, συνέπεια και ενθουσιασμό εκπαιδεύοντας άρτια και αποτελεσματικά τους σπουδαστές μας, έτσι ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να χειρίζονται την ξένη γλώσσα σαν να είναι η μητρική τους.»

Η κ. Ματίνα Κατσέλη είναι Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με πολυετή πείρα διδασκαλίας και διοίκησης στο χώρο της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης. Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Bachelor of Arts in English Language and Literature). Μιλάει, επίσης, άριστα Γαλλικά (Diplôme d’ Études Supérieures & Diplôme d’ Études Françaises & Sorbonne II –επίπεδο C2), πολύ καλά Ιταλικά (Superiore –επίπεδο Β2) και καλά Γερμανικά (Grundstuffe Zertifikat Deutch –Β1).Είναι κάτοχος του CELTA,εγκεκριμένου παγκοσμίως πιστοποιητικού διδασκαλίας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Παρακολουθεί κάθε χρόνο πλήθος σεμιναρίων (διδακτικής, μεθοδολογίας, γλωσσολογίας, προσωπικής ανάπτυξης, αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών, προετοιμασίας εξετάσεων, αξιολόγησης μαθητών, διοίκησης Κέντρου Ξένων Γλωσσών) και συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η κ. Ματίνα Κατσέλη είναι μέλος σε ενώσεις Καθηγητών Ξένων Γλωσσών της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Συγκεκριμένα:
• Μέλος της IATEFL (International Association of Teachers of English as a Foreign Language, Διεθνής Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας) – M. Βρετανία
• Μέλος της TESOL Inc. (Teachers of English to Speakers of Other Languages, Παγκόσμια Ένωση Εκπαίδευσης Καθηγητών της Αγγλικής Γλώσσας) – ΗΠΑ
• Μέλος της TESOL Greece (Teachers of English to Speakers of Other Languages, Ένωση για τη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στην Ελλάδα)
• Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών